Oт 20 декември 2021 г., понеделник, всички лица, желаещи да пътуват

...
Oт 20 декември 2021 г., понеделник, всички лица, желаещи да пътуват
Коментари Харесай

Допълнителни ограничителни мерки при пътуването до Австрия

Oт 20 декември 2021 година, понеделник, всички лица, искащи да пътуват до Австрия, ще би трябвало да показват доказателство, че са имунизирани (сертификатът не би трябвало да е по-стар от 270 дни) или преболедували (сертификат за преболедуване не би трябвало да бъде по-стар от 180 дни) – съблюдаване на така наречен „ предписание 2G ”.

В допълнение тези лица би трябвало да показват и отрицателен резултат от PCR тест, който да е изработен не повече от 72 часа преди идването, или да са сложили бустерна доза ваксина, оповестяват от Министерството на външните работи.

Когато лицата, отговарящи на правилото “2G “, не показват резултат от тест или надлежно нямат сложена бустерна доза, същите влизат в карантина, от която могат да се освободят след осъществяване на PCR тест. Също по този начин те би трябвало да извършат авансово електронна регистрация на следната страница: 
За лицата, които не са ваксинирани и не са преболедували в посочените нагоре периоди, т.е. не дават отговор на правилото “2G ”, се планува да бъдат сложени в незабавна 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната едвам на 5-ия ден след осъществяване на PCR тест. В този случай регистрацията на  също e наложителна.

За лицата, които пътуват постоянно сред страната на непрекъснато местоживеене и другата страна със служебна цел или за присъединяване в учебни или образователни занятия, така наречен Pendler, ще важат познатите досега благоприятни условия: показване на отрицателен резултат от PCR-тест (не по-стар от 72 часа) или отрицателен антигенен тест, не по-стар от 48 часа, документ за преболедуване (до 180 дни) или документ за имунизация (не по-стар от 270 дни).

За деца под 12-годишна възраст условията няма да важат, с изключение на ако съпътстващото ги лице не е сложено в карантина. За облекчение представяме и две примерни хипотези:
11-годишно дете, което влиза в Австрия с родител, който не е имунизиран и не е преболедувал, би трябвало да бъде сложено в карантина дружно с него.
Дете на 9 години, което е придружавано от имунизиран родител с отрицателен PCR тест, не предстои на карантиниране.

Забраняват се полетите от Ангола, Замбия и Малави.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13, и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на имейл адресите:  .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР